Verzuimkosten aanpakken?

Investeer in de vitaliteit van medewerkers

Houd je team happy & healthy

Als bedrijf ben je zo sterk als je team. De coaches van Zeeuws Vitaal kunnen uw medewerkers sterker maken op welzijnsniveau. De combinatie van professionele coaching met de kracht van de Zeeuwse natuur heeft een sterke preventieve werking. Voorkomen is beter dan genezen.

 

<< Nu ook online coaching >>

Informatie over de kosten & het aanbod

Zeeuws Vitaal

Zeeuws Vitaal is een platform van verschillende typen Zeeuwse coaches om mensen in hun leven of levensstijl te ondersteunen. De coaches zetten de Zeeuwse natuur in als onderdeel van hun werkwijze. Ieder op hun eigen manier, vanuit hun eigen discipline dragen zij bij aan een positieve draai en/of balans van mind & body. Voor de verschillende vitaliteitsgebieden: leefstijl, beweging, voeding, mind en body heeft het nieuwe platform Zeeuws Vitaal een coach.

In een persoonlijk gesprek vertellen we u meer over de verschillende mogelijkheden (online coaching, teamsessies & coaching in de natuur).

ZV|voucher – kennismaking met twee coaches

Laat uw medewerkers op een laagdrempelige manier kennis maken met twee verschillende coaches op het gebied van de geest, bewegen, eten en slapen. Zo kan (preventieve) coaching worden ervaren door iemand die er nog niet bekend mee is of uw medewerker kan aan de slag met een coach buiten zijn ‘comfort-zone’.

 

Ieder mens is uniek en iedere coach is uniek. Wat ze gemeen hebben is dat ze de Zeeuwse natuur als platform gebruiken voor hun coachingstrajecten. Om gezond te zijn en gezond te blijven is het nodig om in beweging te komen, letterlijk en figuurlijk. De combinatie van professionele coaching met de kracht van de Zeeuwse natuur heeft een sterke preventieve werking.

Een proactief vitaliteitsbeleid is een must voor een duurzame inzetbaarheid als onderdeel van een breder beleid gericht op preventie van uitval. Vitaliteit in relatie tot duurzame inzetbaarheid gaat over energie, gezondheid, betrokkenheid en motivatie, leefstijl en werk-privé balans.

Weet wat er speelt

Als je weet wat er speelt in de privé-omstandigheden van de medewerker kun je als werkgever met de juiste middelen langdurig verzuim voorkomen. Problemen met work-life balance, levensloop stress, time-management, overgewicht zijn voorbeelden die kunnen leiden tot verzuim zoals een burn-out. In alle levensfasen ervaren mensen vergelijkbare problematiek: de keuzestress en bewijsdrang van de twintiger, de dertiger heeft moeite met time- management, de veertiger ervaart levensloop stress of een scheiding, de vijftiger wil erbij blijven qua ontwikkeling en is mantelzorger.

 

Als ondernemer of binnen een klein bedrijf is het niet makkelijk om hierbij stil te staan, maar doe je het niet dan zijn de gevolgen des te zwaarder. Zet de deur daarom open voor medewerkers om zich weerbaar te maken door met een coach van Zeeuws Vitaal te werken.

Vitaliteit is meer dan fysieke gezondheid, het is een onderdeel van bevlogenheid met een positief gevolg voor de presentatie van uw medewerker. Het vormt een samenhang van werkplezier, productiviteit en inzetbaarheid.

Uit onderzoek van de World Health Organisation blijkt dat één op de vijf werkenden last heeft van werkgerelateerde psychische klachten zoals stress, burn-out, depressieve gevoelens of angstklachten.

 

Lees meer over psychisch verzuim.

Sociaal ondernemerschap

Het uitgangspunt van Zeeuws Vitaal is ervoor te zorgen dat de Zeeuwse maatschappij er beter van wordt. We streven naast een verdienmodel er ook naar om een bijdrage te leveren aan goede doelen die educatief bezig zijn met de uitgangspunten van Zeeuws Vitaal zoals natuur, gezondheid en bewegen.

 

Lees meer over het sociaal ondernemerschap van Zeeuws Vitaal.

Achtergronden en nuttige links

Handboek loonheffingen – nihilwaarderingen en normbedragen