Online coaching programma’s

Online coaching programma’s van Zeeuws Vitaal – voor geest & lichaam

Zeeuws Vitaal is een platform van verschillende typen Zeeuwse coaches om mensen in hun leven of levensstijl te ondersteunen. De coaches zetten normaal gesproken de Zeeuwse natuur in als onderdeel van hun werkwijze. Met de huidige maatregelen is dit niet haalbaar. Op dit moment bieden de coaches van Zeeuws vitaal dan ook online coaching aan.

Bekijk hieronder het aanbod van de online coaching programma’s. Neem contact op met je werkgever om aan te melden.

Ademcoach

Wist je dat door simpelweg te focussen op je ademhaling, dit al meteen helpt om te kalmeren en helder te denken?

 

Wat kun je online verwachten
In deze online sessie van 30 minuten reik ik je een aantal praktische oefeningen aan. Ze helpen je stress te verlagen, energie te verhogen en te komen tot een betere balans.  De oefeningen kun je direct toepassen in je dagelijks leven. Ik heb ruim 20 jaar ervaring als trainer en coach in het bedrijfsleven en ondersteun je graag in deze ongewone tijd.

1 op 1 | 30 min | mind

Coach & Counselor, op de leefgebieden, levensloopbegeleiding en rouw en verliesverwerking
Last van slaapproblemen, stress of onzekerheid?  Ik help je om je lekker in je vel te voelen, in je privéleven of op je werk.

Wat kun je online verwachten
In verband met de uitbraak van het corona virus en de angst en onzekerheid die het met zich meebrengt (gevoelens en gedachten) kan ik me voorstellen dat je tegen dingen aanloopt, zowel op werkgebied, privé, relaties en het leven. Misschien loop je rond met vragen, zoek je inspiratie, weet je niet hoe je iets moet aanpakken of heb je behoefte aan een goed gesprek. Juist voor mensen waarmee ik nog niet eerder heb samengewerkt is deze onlineverbinding een mooie gelegenheid om kennis te maken en een indruk te krijgen wat ik voor je kan betekenen.  Kortom, wat de reden ook is, je bent van harte welkom!

1 op 1 | 30 min | mind

Wandelcoach, gespecialiseerd in coachen bij stress en burn-out, loopbaancoaching en persoonlijk leiderschapscoach. Mindful buiten wandelen.

Wat kun je online verwachten

Escapewandeling:

Met deze mindful-wandeling kom je echt uit je hoofd en dat helpt je om meer ontspannen te kunnen zijn. Precies dat wat je nu in deze corona-tijd nodig hebt. Je zintuigen worden geactiveerd, we doen ademhalings- en ontspanningsoefeningen en wandelen rustig in de natuur.

Hoe doen we dit met alle maatregelen die vanuit het RIVM van kracht zijn? Jij wandelt in jouw natuurgebied, ik in het mijne. We hebben telefonisch contact, telefoon in je zak en oortjes in. Een-op-een, persoonlijk contact, met aandacht voor jouw verhaal.

Ga jij mee met deze escape-walk & talk?

1 op 1 | 30 min | mind

Bekijk het filmpje

De huidige tijd maakt dat we anders moeten leren werken en leven, dit geldt ook voor mezelf als coach. Het is niet meer vanzelfsprekend om samen met een klant coachwandelingen in de natuur te maken.

Daarom heb ik mijn aanbod uitgebreid om toch mensen te kunnen begeleiden in deze voor velen zo’n moeilijke tijd!

Wat bied ik extra aan, naast de reguliere wandelcoachgesprekken?

Één op één begeleiding via de gsm, ieder loopt in zijn eigen natuurgebied en we praten en doen oefeningen via de telefoon. Voorafgaand en/of naderhand kun je van mij ook oefeningen krijgen, die passen bij jouw vraag/probleem/thema. Hiermee ga je zelf aan de slag in de natuur. Denk hierbij aan begeleiding bij stress, burn-out maar ook coaching bij loopbaan, professionele ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Indien van toepassing kunnen we hier opdrachten aan toevoegen, waarmee je in je eigen (werk)situatie aan de slag gaat. Zo kunnen we een traject op afstand en op maat aangaan, waarbij we de bouwstenen in overleg bepalen en inzetten. Ik hoop jou hiermee te kunnen helpen, zodat jij jouw eigen pad (weer) helder krijgt en zelf de regie kunt pakken om door te stappen!

Kindercoaching
Als kindercoach kan ik de hindernissen niet voor je wegnemen, maar je wel leren hoe je er overheen kunt komen!

Wat kun je online verwachten

In deze tijd van het coronavirus is er in een korte tijd veel veranderd voor jouw kind(eren) en jullie als ouders. Doordat we nu thuis werken en thuis onderwijs krijgen, is ook de onderlinge verhouding tussen ouder en kind veranderd. Dit kan spanning en irritaties oproepen.
Als kindercoach ga ik tijdens deze online sessie samen met jou kijken waar jouw kwaliteiten als ouder liggen. Door je daar bewust van te maken, ontdek je zélf wat jij kan bieden aan je kind(eren)om samen deze uitdagende periode tot een goed einde te brengen. Het is ook mogelijk dat je kind de online sessie volgt. Dan kijk ik samen met hem/haar naar de uitdagingen en mogelijkheden tijdens deze periode. In dit geval wil ik wel graag de leeftijd van je kind van tevoren weten. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!

1 op 1 | 30 min | mind

Persoonlijke coaching over levensvragen, maar ook vragen gerelateerd aan problemen die ontstaan door de corona maatregelen i.r.t. geestelijke en fysieke gezondheid.

Wat kun je online verwachten
Het kan gaan over gevoelens en gedachten, maar ook over diepe levensvragen of praktisch problemen tijdens het werk of in de thuissituatie. Ons coachgesprek is altijd gericht op het verkrijgen van meer inzicht en bewustzijn op de situatie én geeft je handvaten hoe je met dergelijke omstandigheden kunt omgaan. Dit kunnen concreet stappen zijn, maar het gesprek zelf kan ook al leiden tot acceptatie of verwerking en de benodigde rust geven.

1 op 1 | 30 min | mind

Pilates

Pilates is een Body & Mind training waarbij zowel kracht, lenigheid, coördinatie als stabiliteit aan bod komen. Belangrijk zijn houding, ademhaling en het versterken van de rompstabiliteit voor een betere lichaamshouding, meer controle en flexibiliteit.

Wat kun je online verwachten
In deze vreemde wereld waar we ineens met z’n allen in terecht gekomen zijn, werken veel mensen thuis. Dat houdt in dat er weinig sociale en collegiale contacten zijn. Bovendien zijn onze werkplekken thuis niet altijd Arbo proof en kan het met een heel gezin een drukte en geplan van jewelste zijn.

Tijdens dit half uur pilates kies je even voor jezelf, verleg je de focus van werk, gezin en corona naar jezelf, terwijl je de les toch samen met anderen volgt. Pilates is een Body & Mind training en door je te concentreren op jezelf en de les ben je even weg uit de waan van de dag. Een pilates les bestaat uit dynamische oefeningen voor versterking van de rompspieren met aandacht voor een goede lichaamshouding. Sterke buik- en rugspieren en bewustwording van de houding voorkomen klachten door veel zitten, stress en een verkeerde houding.

min 1, max 10 | 30 min | body

review

Lyan heeft mij enorm geholpen met haar lessen. Tijdens de eerste weken van de lockdown liep ik een blessure op met hardlopen en was ik helemaal uit mijn sportflow. Dankzij de pilatestraining van Lyan Roozendaal, en later nog een paar buitenlessen, ben ik weer helemaal back in business qua sporten. Haar lessen zijn afwisselend, ze weet waar ze het over heeft en ze is bovendien een prettige persoon! Dankjewel Lyan!

Jolanda Santbergen

Online sessie is bedoeld voor

Werknemers die veel zittend werk verrichten.

Ben je in de avond te moe en is de bank met TV te verleidelijk? Baal je daarvan en krijg je langzamerhand steeds minder energie? Herkennen jouw collega’s dit ook en zouden jullie hier verandering in aan willen brengen? Dan is deze sessie wat voor jullie!

 

Wat kun je online verwachten

In één sessie help ik jou en je collega’s met een effectieve aanpak om uit deze beweegdip te komen. Na deze sessie hebben jullie allemaal een eigen beweegdoel plus plan van aanpak. Voor iedereen passend in je eigen thuissituatie. Als collega’s kunnen jullie elkaar na deze sessie enorm motiveren. Zo wordt bewegen weer leuk!

min. 1, max. 10 | 45 min | body & mind

Vitaliteitscoaching of Fysieke training

‘Daadkrachtige veerkracht’

Online sessies bedoeld voor medewerkers die:

  1. Behoefte hebben aan meer rust in hun hoofd voor een beter overzicht.
  2. Regelmatig onrustig slapen en niet uitgerust ‘s ochtends uit bed stappen.
  3. Door onzekerheden zichzelf vaak geremd voelen om daadkrachtig te handelen.
  4. Zonder dat ze er erg in hebben, hun lat vaak te hoog leggen.
  5. Regelmatig de spirit en energie missen om op de juiste momenten door te kunnen pakken.

Wat kun je online verwachten

In de online coaching  zijn er een aantal onderwerpen waar we interactief mee aan de slag kunnen. Ze zijn gericht op het verhogen van daadkrachtige veerkracht zoals:

  1. Survival modus aan/uit.
  2. Verhogen van je eigen effectiviteit.
  3. Energie opbouwen.
  4. Focus houden.

 

Fysieke training

Even de spullen in de ruimte aan de kant…..en trainen maar! Samen met mij, live op het scherm, aan de slag. Dit kun je alleen doen of met de andere collega’s weliswaar op afstand. We maken een afspraak voor een desbetreffende dag en tijdstip. Je ontvangt een link waarmee we dan live met elkaar kunnen gaan trainen. We maken gebruik van simpel en verrassende trainingsmaterialen. De oefeningen zijn gericht op houding, rompstabiliteit en conditie.

min. 1 , max 10 | 30 min | mind & body

Persoonlijke coaching ter ondersteuning in deze corona tijd.

Via de adem en ontspanningsoefeningen maak je je hoofd leeg en het ontspant het lichaam.  Alles is energie en informatie’ leert de natuurkunde ons.

Wat kun je online verwachten

In deze online sessie ontmoeten wij elkaar. Gaan samen een aantal oefeningen doen met behulp van de adem, je lichaam en je handen. Via een aantal handposities kan de energie stromen. Ik vertel waar je je handen kan plaatsen en laat een afbeelding zien ter illustratie. Uit de handen stroomt de natuurlijke levensenergie, dat is Reiki. De oefeningen zijn laagdrempelig en eenvoudig uit te voeren

1 op 1 | 30 min | mind & body

Herken je inner criticus

Wat kun je online verwachten

Herkennen van je inner criticus, is het normaal dat stemmetje in je hoofd en waarvoor dient deze? Moet je er naar luisteren of altijd negeren?
Even behoefte om een situatie kort te bespreken zodat je weer verder kunt op het werk. Dit kan zowel per videocall als per whatsapp. Bij video call heb je het voordeel dat je het kunt opnemen en bij whatsapp kun je het terug lezen.

In een korte masterclass van 30 min worden er handvaten gegeven hoe je hiermee om kunt gaan.

min. 1, max. 10 | 30 min | mind

Online-coaching/intake: Tijdens een gesprek van 30 minuten maken
we kennis met elkaar en kijken we naar wat er speelt in jouw leven op
dit moment. Dit bespreken we samen. Aan het einde van dit gesprek
beslis jij of en waar je eventueel aan wilt gaan werken onder
begeleiding van mij. Samen gaan we dan voor resultaat!

1 op 1 | 30 min | mind

Neem contact op met je werkgever voor meer informatie of aanmelden voor één van de programma’s.