Sociaal ondernemerschap2 min leestijd

Sociaal ondernemerschap2 min leestijd

Sociaal ondernemerschap

Sociaal ondernemen is de laatste jaren sterk in opkomst, het omdenken, balans vinden en winst niet als doel zien maar als middel. Het juiste doen voor mens, milieu, maatschappij en de wereld. Daarover gaat sociaal ondernemen. Zeeuws Vitaal wil daar ook zijn steentje aan bijdragen. Een sociale onderneming levert net als elke andere zelfstandige onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel, bedrijfsmissie is hun doel, zo heeft Zeeuws Vitaal tot doel gezond zijn en gezond blijven. Een betrokken ondernemer kan zijn werknemer ondersteunen in sociaal emotioneel, vitaliteit, zingeving en in een betekenisvol netwerk. Zeeuws Vitaal kan in kennis en educatie ondersteunend zijn voor de manager en medewerker.

 

Ondersteuning goede doelen

Zeeuws Vitaal heeft als uitgangspunt dat we er allereerst voor willen zorgen dat de maatschappij er beter van wordt. Dat heet ook wel ‘impact’. Deze impact staat altijd voorop. We streven naast een verdienmodel ook om een bijdrage te leveren aan goede doelen. Zeeuws Vitaal wil laten zien dat geld verdienen samengaat met zorg voor mens, milieu, maatschappij en de wereld.  Bij het ontwikkelen van het platform zijn we daarnaast aan het onderzoeken hoe we goede doelen kunnen ondersteunen, met name doelen die educatief bezig zijn met de uitgangspunten van Zeeuws Vitaal, zoals natuur (educatie), gezondheid en bewegen. Zodra we hierover meer duidelijkheid hebben maken we de goede doelen/fondsen bekend op de website.

 

Ben je sociaal ondernemer? Laat dan zien dat je maatschappelijke missie voorop staat. Aan klanten, partners en financiers. Hoe? Dat vind je in de Code Sociale Ondernemingen. Ook het keurmerk Prestatieladder Sociaal Ondernemen helpt je zichtbaar te maken dat je serieus werk maakt van socialer ondernemen.

 

  • www.social-enterprise.nl/over-sociaal-ondernemen/wat-zijn-het
  • www.ser.nl/-/media/ser/downloads/adviezen/2015/sociale-ondernemingen.pdf?la=nl&hash=CA76E5A4039E122B1B2FE2CAD057315B
  • https://www.social-enterprise.nl/over-sociaal-ondernemen