Nicole Weemaes

Bedrijf:  In2life Training & Coaching

Dienst:  Kennismaking met Mindfulness; coachgesprek

“De Stilte en de rust van Zeeuws-Vlaanderen nodigt uit om naar ‘binnen’ te gaan. Binnen in jezelf vind je vaak de antwoorden op een heleboel vragen.”

 

Tijdens een wandeling in een door jou gekozen omgeving in Zeeuws-Vlaanderen begeleid ik jou in het zoeken naar mogelijkheden om met jouw bestaande probleem om te gaan. Ik leer jou terug te genieten van de natuur, van de stilte en daardoor de rust terug te vinden in jezelf. Minder last te ervaren van de stress die je ervaart in je leven.
Het naar binnen keren leer ik je via meditatie – mindful meditatie – ook buiten in de natuur, d.m.v. mindful wandelen. Mindfulness leert je de rust in jezelf terug te vinden en te bewaren (body mind-principe).”

 

Volgens bewegingswetenschappers van de Universiteit Maastricht brengt wandelen in de natuur zelfs grotere gezondheidsvoordelen met zich mee dan korte perioden van intensief sporten. Tijdens het bewegen gaat er namelijk meer zuurstof naar je hoofd waardoor de hersenactiviteit gestimuleerd wordt bij de verbinding tussen hersendelen en de aanmaak van nieuwe hersencellen. Hierdoor worden gevoelens van angst, stress en depressie verminderd. Daarnaast blijkt dat mensen die regelmatig wandelen in de natuur positiever zijn ingesteld.

 

De voucher van Zeeuws Vitaal biedt een kennismakings-sessie met Mindfulness van 30 minuten, al wandelend in de natuur van Zeeuws-Vlaanderen. Tijdens deze sessie kom je te weten wat Mindfulness is en wat het voor je kan betekenen. Bij interesse kun je de gehele Mindfulness (MBSR/MBCT) Training volgen, of de Workplace Mindfulness training. Deze zijn wetenschappelijk bewezen en erkend (ik ben aangesloten bij de VMBN als cat. 1 trainer Mindfulness. Hierdoor wordt de training vergoed door verschillende ziektekostenverzekeraars, mits in het pakket).

 

Of je kunt tijdens een wandeling met mij bespreken waar je graag aan wilt werken in een coachtraject.