Huberdien Westerweele

Bedrijf:  EigenKans

Dienst:  Wandelende loopbaancoach/natuurcoach

Een van de mooiste dingen aan wandelende coaching is dat je buiten bent in de natuur.

 

Het gevoel van ruimte dat je hier hebt is heel fijn om te ervaren. Wat in tegenstelling is met de kantoorruimtes waar veel mensen hun werkdagen doorbrengen. Ervaar hoe het anders kan. Ik neem graag mensen mee de natuur in. Je bent buiten, je voelt de wind door je haren, je hoort de vogels fluiten, je voelt direct dat je alles achter je kan laten en kan ontspannen. Een plattelands- strand- boswandeling is een uitstekende manier om tot inzichten te komen. Fysiek in beweging komen brengt ook beweging in je hoofd. Het praat veel makkelijker als je naast elkaar loopt, zonder elkaar steeds aan te hoeven kijken. De natuur helpt je om te visualiseren wat je dwars zit en waar je naar toe wilt. Wandelen kan wennen zijn, omdat je moet vertragen. Als je gewend bent om de hele dag van hot naar her te rennen, is het moeilijk om het tempo lager te leggen. Tijdens zo’n wandeling dienen zich geweldige metaforen aan. Welk pad kies je? Soms loopt het duin zwaar naar boven of gemakkelijk naar beneden. Welke hindernissen kom je zoal tegen en hoe overwin je die?

 

Natuurcoaching is heel geschikt voor wie nieuwe stappen wil zetten, maar nog niet duidelijk heeft in welke richting. Of wel weet in welke richting, maar om de een of andere reden stil blijft staan.

  • Je wilt vitaal en gezond blijven met natuurlijke rust en ontspanning en bewegen waarbij zintuigen geprikkeld worden en ingezet.
  • Je wilt de inhoudelijke levensthema’s die je tegenkomt onderzoeken en wilt daarbij dat het via een natuurlijke beweging in proces is.

 

Bekijk Huberdien in het programma ‘Trots op Zeeland’ van Omroep Zeeland.

Onze wereld heeft meer dan ooit mensen nodig die, naast goed kunnen denken en doen, ook goed kunnen voelen en zijn. ‘De kracht van de natuur kan ons daar goed bij helpen.’