Diana van der Gaast

Bedrijf:  Yogaflow

Dienst:  Yoga ter ontspanning: Restorative Yoga. Ook Lichte- en Hatha Yoga en een Ochtendroutine programma

Yogaflow biedt wekelijkse yogalessen aan, van een hele ontspannende vorm tot een les met eenvoudige oefeningen en een les met meer intensiteit: Restorative-, Lichte- en Hatha Yoga.
Als zowel yogadocent als mindfulness trainer, is in alle lessen mindfulness de rode draad; contact maken met jezelf, je lichaam, gevoelens, gedachten. Door helemaal aanwezig te zijn in het moment krijg je rust in je hoofd en je lichaam kan zich ontspannen. In de zomer is er yoga buiten in het Nollebos van Vlissingen.

 

Lichte- en Hatha Yoga zorgen voor vitaliteit, souplesse en een veerkrachtig zenuwstelsel. Je kunt daardoor makkelijk schakelen tussen spanning en ontspanning. Je dag starten met eenvoudige oefeningen zorgt ervoor dat je met souplesse en een positieve mindset aan je dag begint.

 

Ochtendroutine Yoga & Mindfulness (live online via Zoom) is een dagelijks programma van 20 minuten in de vroege ochtend waarbij je de kracht van de herhaling zult ervaren.

 

Restorative Yoga is mijn specialisatie. Ik leid ook yogadocenten op in deze van stress herstellende yogavorm. In deze les wordt je ondersteund door kussens en lig je ongeveer 20 minuten (les van 1 ½ uur) in een comfortabele yogahouding zodat je spieren van top tot teen de kans krijgen zich te ontspannen. De geest volgt vanzelf. Tijdens een les ga je vertragen, voelen en bewust ademen. Er wordt ruimte gemaakt, daar waar je lichaam spanning vasthoudt, bijvoorbeeld in nek en schouders. Het is dan ook de yogavorm die het meeste ontspanning brengt door de kalmering van je zenuwstelsel. Het laat je herstellen van dagelijkse en chronische stress. Werkt ook preventief.
Je leert jezelf beter kennen, voelen wat jij nodig hebt en waar je je grens aan kunt geven. Door voor jezelf te zorgen kun je er ook voor anderen zijn. Je wordt bewust van de connectie tussen lichaam en geest, waardoor je tijdig spanning herkent en er adequaat op kunt reageren.

Ontspanning is de belangrijkste leefstijlpeiler. Ontspanning is namelijk de vruchtbare aarde waarin de zaadjes van voeding en beweging veel beter en efficiënter kunnen ontkiemen. Het begint bij ontspanning!

Categorieën: , Tag: