(Aan) geraakt door een Paard2 min leestijd

(Aan) geraakt door een Paard2 min leestijd

Eenzaamheid. Er stond een stukje in de krant(PZC) over een BN’r, die in deze tijd van de Coranamaatregelen vooral thuis zit. Ze deed haar beklag: “Ik ben al vijf weken niet aangeraakt!” en miste dus het fysieke menselijke contact. Ze woonde alleen en dat was ook haar keus. Ze had een grote vriendenkring en trouw bezoeker van de sportschool. Nu is alles op afstand en elkaar een knuffel geven mag niet meer. Ze vond dat ze tot een vergeten bevolkingsgroep behoorde want er zijn 3,8 miljoen single huishoudens in Nederland. Tot zover een korte samenvatting van hetgeen mij triggerde.

Wij bij PaardenKracht naar EigenKracht geven al een aantal jaren Minfulness met behulp van Paarden. Een onderdeel hiervan is dat we de mensen in stilte letterlijk laten voelen aan het Paard en tevens laten voelen wat dat intern bij je doet. Mensen uit het hoofd laten komen en terug gaan naar je gevoel door echt met je blote handen te voelen aan zo’n groot Paard. Dat er een contact komt tussen dat grote dier en jou, er een serene rust ontstaat en de ademhaling tot rust komt en op elkaar (mens en paard) wordt afgestemd. Misschien zal het Paard je een knuffel geven met zijn neus en wellicht je arm beroeren of in je gezicht als dank voor het prettige samen zijn. Dit contact is veel meer is dan alleen een fysieke aanraking, dit gaat veel dieper en raakt ook je interne gevoelswereld.

Huberdien Westerweele

Mocht jij in deze toch wel onzekere en onwerkelijke tijd behoefte hebben aan contact en fysieke aanraking met een van onze Paarden dan ben je van harte welkom. Wij mensen volgen wel de richtlijnen van het RIVM op en houden afstand. We nodigen je van harte uit voor een vrijblijvende ontmoeting en bel ons voor een afspraak.

 

Huberdien Westerweele

PaardenKracht naar EigenKracht